Vaniljkräm

Imorn ska vi ut till Alboga och fika, Marion och Christopher är även där och han hade önskat sig en hederlig jordgubbstårta. Jag var inte sen med att tacka ja till erbjudandet att få baka en tårta ;) Jag har nu lagt ihop tårtan och prövade att göra en egen vaniljkräm att ha emellan den blev grymt god och inte så krånglig som man kan tro :) här har ni receptet:

Vaniljkräm
1½ dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
2 äggulor
2 msk socker
1 dl vispad grädde

Gör så här:
1. Häll grädden i en kastrull. Skär en skåra i vaniljstången och lägg den i grädden. Låt grädden småkoka i 10 min
2. Ta upp vaniljstången. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt äggulorna en i taget samtidigt som du vispar. Rör ner sockret.
3. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm vaniljkrämen under omrörning tills du ser första bubblan. Dra kastrullen från värmen. Rör tills vaniljkrämen svalnat något. Ställ den kallt. Vispa sen 1 dl grädde till och blanda i vaniljkrämen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0