Kladdkaka med Marianne

Här är ett recept på en kladdkaka som jag kombinerade ihop för ett tag sedan. Gillar man mint och choklad så måste man bara testa denna! Den är inte alls skarp i smaken trots att den smakar mint den är istället mild och len. Lite speciell är den också, med tanke på att den är som en "tigerkaka" med en blandning av ljus och mörk kladdkaka. Helt enkelt riktig god :)
Tigerkladdkakamedsmakavmint
Ljussmet:
150gsmör
200gvitchoklad
3dlsocker
3tskvaniljsocker
2¼dlvetemjöl
3ägg
Görsåhär:
1.Sättugnenpå175°C,smörjenrundformmedavtagbarakanter
2.Smältsmöretochläggichokladenochlåtdensmälta,blandadetorraingrediensernaienbunkeochtillsättsmörblandningen,rörihoptillenslätsmet.
3.Blandaneräggenettitaget.Hällsmeteniformen
Mörksmet:
50gsmör
20stkrossadeMariannegodisar
1dlsocker
¾dlvetemjöl
1tskvaniljsocker
2mskkakao
1ägg
Görsåhär:
1.Smältsmöret,krossaMariannegodisarnaienmortel,blandakrossetmeddetorraingrediensernaienbunkeochtillsättsmöret
2.Rörneräggetochhällförsiktigtnersmeteniformenmeddenljusasmeten,samtidigtsommangörettmönstermedenskedellerliknande
4.Bakakakani25-30min,(kakanskavarakladdig)låtdensvalnaochstelna.ServeragärnakakanmedenklickcrémefraicheHär har vi ett recept på en god

Ljus smet:
150g smör
200g vit choklad
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 ¼ dl vetemjöl
3 ägg

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C, smörj en rund form med avtagbara kanter (24 cm i diameter)
2. Smält smöret och lägg i chokladen och låt den smälta, blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smörblandningen, rör ihop till en slät smet
3. Blanda ner äggen ett i taget. Häll smeten i formen
Mörk smet:
50g smör
20 st krossade Marianne godisar
1 dl socker
¾ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ägg
Gör såhär:
1. Smält smöret, krossa Marianne godisarna i en mortel, blanda krosset med de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret
2. Rör ner ägget och häll försiktigt ner smeten i formen med den ljusa smeten, samtidigt som man gör ett mönster med en sked eller liknande
3. Baka kakan i 25-30 min, (kakan ska vara kladdig) låt den svalna och stelna. Servera gärna kakan med en klick créme fraiche eller vaniljglass

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0