Bondkakor

En kaka som jag tycker man har glömt bort lite är Bondkakan. Många tycker kanske att det är en torr och tråkig kaka, men när den är nybakt och bakad mer riktigt smör och fin mandel så är det faktiskt en förvånansvärt saftig och god kaka. Passa på att baka den rean idag och bjud med någon på en mysig picknick i solen!

Bondkakor
200g smör
1 msk sirap
200g socker
50g mandel
350g mjöl
1 tsk bikarbonat

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°C. Hacka mandeln, det ska vara ganska stora bitar så man känner av dem. Blanda smör, socker och sirap i en köksassistent
2. Blanda Mandel, mjöl och bikarbonat i en bunke, rör ner det i smörblandningen och blanda tills kakdegen lossnar från kanterna
3. Rulla ut degen till en rulle, ståll in den i kylen i ca 30 min, skär dem i 1 ½ cm tjocka skivor och lägg upp dem på en plåt. Grädda kakorna tills de har fått en fin gyllenbrun färg i kanterna
Bonnkakor
200gsmör
1msksirap
200gsocker
50gmandel
350gmjöl
1tskbikarbonat
Görsåhär:
1.Hackamandeln,blandasmör,sockerochsirapimatberedaren,
2.Blandamjölochbikarbonattillsättdettillsammansmedmandelnismörsmeten
3.Rullautdegentillenrullelåtståkallti30min,skärdemi1½cmtjockaskivorlägguppåenplåtochgräddademen200°CvarmugnBonnkakor
200g smör
1 msk sirap
200g socker
50g mandel
350g mjöl
1 tsk bikarbonat
Gör såhär:
1. Hacka mandeln, blanda smör, socker och sirap i matberedaren,
2. Blanda mjöl och bikarbonat tillsätt det tillsammans med mandeln i smörsmeten
3. Rulla ut degen till en rulle låt stå kallt i 30 min, skär dem i 1 ½ cm tjocka skivor lägg up på en plåt och grädda dem en 200°C varm ugn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0