Blåbärscupcakes med "Crumble"

Här är receptet på de goda cupecakes med "crumble" som jag gjorde till Mikaela när hon fyllde år.
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 3 dl blåbär (frysta eller färaska)

Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst
2. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Rör lite slarvig ner blåbären i smeten,  rör inte om för mycket. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3

Crumle
1. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
2. Strö mycket crumble på toppen av varje cupcake. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr). Låt svalna. Toppa dem med valfri frosting eller njut dem som de är

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0