Biskvier



D
e här små godingarna är ett resultat av en egenpåhittad variant av biskvier, bottnarna blir riktigt sega och goda och krämen är len och har en fräsch ton av lime vilket gör att de inte blir riktigt lika mastiga som de med chokladfyllning. Jag brukar göra det rätt små också för att man inte ska tröttna på dem utan ständigt vilja ha fler!

Biskvier
200g mandelmassa
1 äggvita

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200ºC. Lägg mandelmassan i en köksassistent och kör den med vinge tills den är slät, tillsätt äggvitan och rör till en jämn smet

2. Spritsa ut till runda små bottnar som inte är större än en 5 krona, grädda dem i ca 7 minuter eller tills de fått en fin ljusbrun färg. De ska inte få mycket färg utan de ska vara ljust bakta, detta för att få dem härligt sega. Låt biskvibottnarna kallna och lossa dem från bakplåtspappret

Krämen
1 äggula
3/4 dl vit sirap
125g smör
1 lime
200g vit choklad

Gör såhär:
1. Riv skalet av limen. Vispa ihop äggulorna och sirapen förhand i en bunke. Vispa smöret vitt och fluffigt. Rör ner äggblandningen i smöret och tillsätt limeskalet samt pressa i lite av saften. Blanda till en len kräm

2. Stryk upp biskvibottnarna med en klick smörkräm och ställ dem i frysen minst 30 minuter, smält chokladen över vattenbad. Lättast är att sryka dem med en matsked eller med en palett.

3. Doppa de kalla biskvierna i chokladen och ställ dem kallt så att chokladen stelnar

! Att tänka på när man gör biskvier är att man ska använda sig av en mandelmassa med god kvalitet, ju högre andel mandel den innehåller ju finare och bättre är mandelmassan och där med blir det också ett bättre och godare resultat.

! Testa även att hoppa limen och smaksätt med kallt kaffe istället eller med "kaffesirap"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0