Vårgårdaristårta

Denna tårtan är en favorit i våran familj, när vi var små va det alltid den tårtan som vi barn ville ha när vi fyllde år. Det är en god kombination mellan de sega rismarängbottnarna och den lena chokladkrämen.

Ristårta
Ristårta
6äggvitor
3¾dlsocker
6dlvårgårdaris
Görsåhär:
1.Vispaäggvitornatilletthårtskum,blandaisockretvispaytterligareienstund
2.Vändnerrisetochbredutdetpåenplåtmedbakplåtspapperställiniugneni45-50mini150°C
1dlmjölk
2mskmjöl
2mskkakao
2äggulor
50gsmör
1dlflorsocker
2tskvaniljsocker
3.Kokamjölk,mjöl,kakaoochäggulortillentjockaktigkräm,rörismör,florsockretochvaniljsockretlåtkallna
4.Delapåmarängbottenitvådelar,bredchokladkrämochvispadgräddepådenena,läggdenandrabottenovanpå
6 äggvitor
3 ¾ dl socker
6 dl vårgårdaris

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150°C. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, blanda i sockret och vispa ytterligare i en stund

2. Vänd ner riset med en slickepott och bred ut det på en plåt med bakplåtspapper, grädda botten i 45.50 min eller tills den har fått en frasig yta men fortfarande är seg, den ska inte få mycket färg. Låt botten kallna

Chokladkräm
1 dl mjölk
2 msk mjöl
2 msk kakao
2 äggulor
50g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
1. Koka mjölk, mjöl, kakao och äggulor till en tjockaktig kräm. Rör i smör, florsockret och vaniljsockret och låt krämen kallna

2. Vispa 2-3 dl grädde, dela på marängbotten i två delar, bred chokladkräm och grädden på den ena av bottnarna, lägg den andra botten ovanpå, färdig att ätas!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0