Marängsmörkräm
Detta är receptet på en av de godaste smörkrämerna jag har stött på, det var denna som jag använde när jag gjorde moccatårtan. Den kanske är lite omständig men väl värt arbetet för den är inte alls så smörig och tung i smaken som andra kan bli, utan den smakar sött och är lätt och fluffig. Den är så fluffig tack vare att man vispar den väldigt länge.
Receptet räcker till att spackla en 10 per tårta eller till att spritsa ett 20-tal cupcakes
Marängsmörkräm
Räcker till att spackla en 10 personers tårta
2 äggvitor
1 ½ dl socker
½ citron
200g smör
1. Häll äggvitor, citron och socker i en kastrull och värm till 65 grader samtidigt som du vispar med en elvisp
2. Häll marängen i KitchenAid-skålen och vispa den kall, klicka i smöret försiktigt
3. För att få en chokladsmörkräm tillsätt ½ dl kakao
2 äggvitor
1 ½ dl socker
½ citron
200g smör
1. Häll äggvitor, citron och socker i en kastrull och värm till 65 grader samtidigt som du rör om med en ballongvisp
2. Häll marängen i en köksassistent och vispa tills den är kall, klicka i smöret försiktigt. Allra bäst blir resultatet om man klickar i smöret med 2 minuters mellanrum. Bli inte rädd om krämen ser grynig ut till en början, det försvinner när man vispat en stund då det bli en slät och fluffig kräm igen
3. Nu är det dags att smaksätta smörkrämen om man vill det.
- För att få en chokladsmörkräm tillsätt ½ dl kakao
- För en frisk citrussmak, blanda ner saften och skalet av 1/2 citron, apelsin eller lime
- För en moccasmak tillsätt en satts "kaffesirap"
- Det går egentligen att smaksätta med vad som hellst, det är bara att experimentera sig fram

Kommentarer
Trackback