Lakritssås

Igår var Tobbe och Louise här och käkade mat å kollade film, då passade jag på att göra en ny dessert. Eftersom jag vet att både jag och Tobbe älskar lakrits så ville jag göra något med det, jag valde då att göra en lakritssås som jag serverade i glas tillsammans med vaniljglass, hallon, banan och nybakade mandelflarn. Blev riktigt gott.

Lakritssås
2 1/2 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl sirap
4 st lakritskäck, ca 75 g
Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Hacka lakritsen och rör ner den i såsen. Låt såsen koka tills den tjocknar, ca 10 min. Servera varm.
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
    1 dl strösocker
    1 dl sirap
    4 st lakritskäck, ca 75 g
    Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Hacka lakritsen och rör ner den i såsen. Låt såsen koka tills den tjocknar, ca 10 min. Servera varm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0