Lakritssås
Igår var Tobbe och Louise här och käkade mat å kollade film, då passade jag på att göra en ny dessert. Eftersom jag vet att både jag och Tobbe älskar lakrits så ville jag göra något med det, jag valde då att göra en lakritssås som jag serverade i glas tillsammans med vaniljglass, hallon, banan och nybakade mandelflarn. Blev riktigt gott.
Lakritssås
2 1/2 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl sirap
4 st lakritskäck, ca 75 g
Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Hacka lakritsen och rör ner den i såsen. Låt såsen koka tills den tjocknar, ca 10 min. Servera varm.
-
2 1/2 dl Kelda mellangrädde1 dl strösocker1 dl sirap4 st lakritskäck, ca 75 gVispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Hacka lakritsen och rör ner den i såsen. Låt såsen koka tills den tjocknar, ca 10 min. Servera varm.

Kommentarer
Trackback