Créme Brulée
Nu i helgen ska vi systrar upp till Stockholm och ha en mysig helg tillsammans, vi börjar med en filmkväll med god mat hemma i Alboga redan idag. Mikaela lagade en äckligt god räksoppa som vi åt tillsammans med nygräddat vitlöksbröd. Jag valde att göra en Crém Brulée som faktikst blev riktigt lyckad, låter bilden tala för sig själv. Men först kommer här receptet:
Crém Brulée
300g grädde
Gör såhär:
1. Koka upp grädde och vaniljstång och låt det svalna. Rör ner äggulorna och sockret i grädden och ställ in blandningen i kylen och stå över natten.
2. Sätt ugnen på 95°C. Sila gräddblandningen och häll upp i formar, grädda i 45 - 75 minuter, beroende på formar. känn på dem, de ska vara fasta i konsistensen, de ska inte dallra. Ställ dem i kylen gärna över natten.
3. Sätt ugnen på 200C grill, häll mycket socket över formarna och häll över det överflödiga så att det bara blir ett tund lager kvar. Ställ in dem i ugnen och låt de gratineras till en fin brun färg.
Crém Brulée
300g grädde
1 vaniljstång
60 g socker
75 g äggula
Gör såhär:
1. Koka upp grädde och vaniljstång och låt det svalna. Rör ner äggulorna och sockret i grädden och ställ in blandningen i kylen och stå över natten.
2. Sätt ugnen på 95°C. Sila gräddblandningen och häll upp i formar, grädda i 45 - 75 minuter, beroende på formar. känn på dem, de ska vara fasta i konsistensen, de ska inte dallra. Ställ dem i kylen gärna över natten.
3. Sätt ugnen på 200C grill, häll mycket socket över formarna och häll över det överflödiga så att det bara blir ett tund lager kvar. Ställ in dem i ugnen och låt de gratineras till en fin brun färg.
Kommentarer
Trackback